Terug naar overzicht

Heracles Almelo in tijden zonder publiek

Voor niemand zijn dit leuke tijden. Waar het privé nog een ver-van-mijn-bed-show was in coronafase één kent inmiddels ook iedereen in de regio Twente wel iemand die het Covid virus onder de leden heeft (gehad). Zakelijk zijn er sectoren die er wel bij varen, die kan een ieder invullen (levensmiddelen industrie, de bouw, etc.). Het overgrote deel van de ondernemers heeft echter logischerwijs last, tot zeer veel last, van deze crisis. Het thema duurzaamheid zal in deze tijden vaak niet de hoogste prioriteit hebben. Of is het juist slim om juist in deze tijden te investeren in het verduurzamen van een onderneming?

Heracles Almelo in tijden zonder publiek

Heracles Almelo denkt vanuit innovatieve overwegingen graag vooruit, durft normaliter ook te investeren in de club en stappen te maken die de club op den duur weer voordeel op gaan leveren. Denk bijvoorbeeld aan een lichtplan, in en om het stadion, welke middels een doordachte investering op vrij korte termijn direct grote besparingen op zou gaan leveren. Vooralsnog; geparkeerd.

Waarbij uitstel zeker niet zal leiden tot afstel. Grote investeringen zijn echter tot nadere orde even bevroren. Het meest duurzame waar binnen de club nu de focus op ligt is het onderhouden van de zorgvuldig opgebouwde, duurzame, relaties. Dit klinkt wat flauw, maar niets is minder waar. Seizoenkaarthouders, sponsoren, vrijwilligers en andere direct betrokken maken de club. Zij zorgen ervoor dat betaald voetbal in Almelo mogelijk is.

In tijden dat publiek de weg naar het stadion nog wel weet te vinden, maar ze niet vanaf de favoriete plek op de tribune de wedstrijd mogen volgen, is het blijven verbinden met al deze betrokkenen rondom de club de absolute prioriteit.

Heracles Almelo prijst zich bijzonder gelukkig met een ontzettend loyale achterban en een BusinessClub die vrijwel unaniem full support achter de club zijn gaan staan. Waarbij het in eerste instantie leek op een publiekloos bestaan tot ten minste de jaarwisseling werd de hoop in de harten aangewakkerd toen in september toch met publiek aangetreden kon worden. Hetzij van korte duur. Een tweetal thuiswedstrijden kon een, gereduceerd aantal, supporters en sponsoren van de wedstrijd genieten. Daarna volgde wederom een terugslag en verzwaring van de geldende regels.

De hoop op een zelfde gefaseerde opbouw vanaf januari is volop in leven. Mocht zich dat positief ontwikkelen en langzaam weer toegewerkt kunnen worden naar een vol stadion, ziet Heracles Almelo de toekomst vol vertrouwen tegemoet. Ook zal er dan weer volop oog zijn voor verduurzamen van de gehele organisatie, ons stadion en alle faciliteiten daaromheen. Ook verliezen we tegen die tijd uiteraard ook de duurzame samenwerking met alle betrokken niet uit het oog, want crisis of niet; daar blijven we altijd aan werken.

Met name vanuit de maatschappelijke afdeling en het innovatieplatform worden de duurzame ontwikkelingen op de voet gevolgd. Ondernemers uit de regio zijn hierin dikwijls een inspiratiebron. Heeft u vanuit uw bedrijf tips om in deze tijden duurzaamheid toch de boventoon te laten voeren? Of wilt u kennis delen in corona tijd? Dan komt Duurzaam Netwerk Almelo hierover graag met u in contact. Dit kan via secretaris@duurzaamnetwerkalmelo.nl

Gerrald Albersen
Bestuurslid Duurzaam Netwerk Almelo
Accountmanager Heracles Almelo

Ook lid worden?

Lid worden van Duurzaam Netwerk Almelo? Gebruik de link hieronder om u aan te melden.

Contact

E-mail naar secretaris@duurzaamnetwerkalmelo.nl of bel naar 06 10 82 57 78.