Terug naar overzicht

DNA bezoekt Koninklijke Grolsch

ENSCHEDE – Woensdag 31 oktober jl. heeft Duurzaam Netwerk Almelo een bezoek gebracht aan de Grolsch Brouwerij in Enschede. Een middag vol leerzame informatie over de Grolsch en haar duurzaamheidsbeleid.

DNA bezoekt Koninklijke Grolsch

Zo kregen de leden van DNA onder andere te horen dat de Koninklijke Grolsch een van de meest duurzame brouwerijen ter wereld is. Het waterverbruik uit de lokale bron bij de Koninklijke Grolsch behoort tot de top en het verbruik is het meest zuinige in de wereld.

De leden van DNA hoorden dat het vrijkomende biogas uit de waterzuivering hergebruikt wordt voor het stoken van de stoomketels. Wat voor de leden van DNA interessant was om te zien was dat Grolsch 15% zelf produceert van haar totale energiebehoefte. Tevens zijn de nieuwe kratten van het nieuwe merk van Grolsch, Kornuit, 100% gemaakt van recycled plastic. Tenslotte worden de flesjes van Grolsch volledig hergebruikt.

De leden van DNA werden tenslotte ook geïnformeerd over het toekomstbeleid van Koninklijke Grolsch en dat zij nog niet klaar zijn met het verbeteren van duurzaamheid. Zo willen zij o.a. het waterverbruik, CO2-uitstoot en elektriciteitsverbruik in 2025 verder te reduceren. Ook geen oninteressant actiepunt voor de leden van DNA is dat Koninklijke Grolsch de ambitie heeft om in 2025 een energieneutrale brouwerij te zijn.

Onder een aantal leden is het al wel bekend, de P van People, maar door Koninklijke Grolsch werd het ook nog benoemd: de P van People. Ook meegenomen in het DVO-beleid van Koninklijke Grolsch. Het duurzaamheidsaspect wat vaak vergeten wordt. Zo heeft Grolsch de vitaliteit van haar personeel hoog in het vaandel staan. Zo is er een vitaliteitscoach en kunnen medewerkers vrijblijvend deelnemen aan een gezondheidscheck. Een goed leerpunt voor de leden van DNA. Ook is DNA deze dag geïnformeerd dat Grolsch het Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds opgericht heeft ter bevordering van de sociale en economische groei in de regio.. Tevens ondersteunt Grolsch vele projecten, initiatieven en verenigingen in de directe omgeving van de brouwerij en breder in de regio.

Kortom, het was een succesvolle bijeenkomst, waar veel informatie in is opgedaan omtrent het duurzaamheidsbeleid van de Koninklijke Grolsch. Wij willen Koninklijke Grolsch dan ook graag bedanken voor de organisatie van deze bijeenkomst en de rondleiding en hopelijk hebben vele andere bedrijven veel nieuwe ideeën kunnen opdoen van deze bijeenkomst. Zie hieronder een korte fotoimpressie.

Ook lid worden?

Lid worden van Duurzaam Netwerk Almelo? Gebruik de link hieronder om u aan te melden.

Contact

E-mail naar secretaris@duurzaamnetwerkalmelo.nl of bel naar 06 10 82 57 78.